Pankreatitis akut dan cholecystitis - Membongkar Kaedah Rakyat Mudah untuk Bantuan Diri (Bahagian 1)

Pankreatitis akut dan cholecystitis - Membongkar Kaedah Rakyat Mudah untuk Bantuan Diri (Bahagian 1)

Tidak syak lagi, jika anda mengalami pankreatitis atau cholecystitis, anda perlu berjumpa doktor. Ia adalah hampir mustahil untuk menyembuhkannya dengan diri sendiri dan tidak ada keperluan untuk berbuat demikian kerana pencapaian perubatan moden. Di samping itu, setiap penyakit dengan gejala yang sama telah menyebabkan individu, yang perlu ditemui. Dan barulah anda boleh berfikir untuk sembuh sendiri. Setiap orang daripada kita adalah unik; oleh itu anda perlu memilih kaedah yang sesuai dengan anda yang terbaik. Oleh itu, anda perlu mendengar organisma dan gerak hati anda untuk menentukan ubat yang paling sesuai untuk anda. Remedi yang berikut akan membantu dalam kes pankreatitis akut.

Minum sedutan air kerap.
Anda harus mengelak daripada makan tiga hari selepas serangan itu. Hanya minum air.
Pada hari keempat makan makanan ceroboh tanpa garam 7-8 kali sehari. Minum 2.5 liter cecair ke dalam masa sehari. Anda boleh minum air, jus, merebus daripada currants hitam dan mawar liar manis, dan lain-lain Jika anda mahu, anda boleh menambah madu, juga.
Dengan hari yang kelima kamu boleh mula makan nasi atau semolina puding direbus di dalam air dan ringan manis. Selain itu, anda boleh makan epal, oren, kentang dan lobak merah mash, rebus ayam tanpa lemak, ikan dan daging, sayur-sayuran sup jernih, dadih, madu. Makanan yang diterangkan sebelum ini boleh digunakan hingga ke hari 10-14th.
Selepas itu, anda perlu makan makanan yang mengandungi kurang lemak dan lebih karbohidrat, vitamin. Sumber-sumber terbaik vitamin dan karbohidrat adalah madu, jem, buah-buahan dan sayur-sayuran, dadih, ikan tanpa lemak (terutama ikan kod), daging rebus, yogurt Yunani, susu masam, yogurt. Makan 7-8 kali sehari untuk mengelakkan pengumpulan hempedu. Dan minum air.
Campurkan 100 gram akar dandelion pasir, 100 gram bunga chamomile, 100 gram herba tiga lobus pengemis kutu puncak, 75 gram yarrow biasa dan 75 gram jagung stigma. Pada waktu petang tanamkan 2 sudu besar campuran herba dengan 2 gelas air mendidih. Tinggalkan berwarna untuk minuman dan tuang pada waktu pagi. Minum 100 gram merebus 4 kali sehari satu jam sebelum makan.
Ambil 100 gram buah kacang dan menjadikan mereka kepingan kecil. Menambah 75 gram daun blackberry, 75 gram daun strawberi liar, 75 gram yarrow biasa dan 75 gram calendula. Pada waktu petang tanamkan 2 sudu besar campuran herba dengan 2 gelas air mendidih. Tinggalkan berwarna untuk minuman dan tuang pada waktu pagi. Minum 100 gram merebus 4 kali sehari satu jam sebelum makan.
Campurkan 100 gram akar thistle pasir, 100 gram pasir akar sofa-rumput, 100 gram puncak hisop lindung nilai dan 75 gram kekal kuning. Pada waktu petang tanamkan 2 sudu besar campuran herba dengan 2 gelas air mendidih. Tinggalkan berwarna untuk minuman dan tuang pada waktu pagi. Minum 100 gram merebus 4 kali sehari satu jam sebelum makan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar